Home   Onderwerpen   Gezondheid en zorg   Beweging en sport

Meer bewegen. Hoe doe ik dat?

Dagelijks bewegen is goed voor u. Maar waarom eigenlijk?

Bewegen is gezond!

Beweging is goed voor een mens. Het houdt uw lichaam soepel, geeft energie en vermindert stress. U krijgt een betere conditie, en daardoor voelt u zich fitter en gezonder.

Beweging vermindert ook het risico op ziekten. Uw bloeddruk wordt beter, uw cholesterol daalt, en het helpt bij het afvallen of om op gewicht te blijven.

Beweegtips

De eerste stap zetten om meer te gaan bewegen is soms lastig. Misschien heeft u iets aan de beweegtips! En samen sporten lukt vaak ook beter dan alleen.

Sporten met een lichamelijke beperking

Sport en bewegen is gezond en heerlijk om te doen. Veel en steeds meer mensen zijn sportief actief. Ook steeds meer mensen met een handicap of een chronische aandoening. In teamverband of juist individueel. Fanatiek op topsportniveau, in competities of puur recreatief, jong of oud. Het kan allemaal. Voor wie wil sporten en bewegen met een handicap zijn er veel mogelijkheden. In Nederland houden diverse organisaties zich bezig met de gehandicaptensport.

Op de website van Gehandicaptensport Nederland vindt u de nodige informatie.

Steunpunt Aangepast Sporten Midden-Brabant is een samenwerking van de gemeenten Gilze-Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk met het gezamenlijke doel om sporten met een beperking in de regio Midden Brabant mogelijk te maken, want: "Sporten is leuk en gezond, ook als je een handicap hebt!"