Hulp van anderen bij de administratie

Er zijn vast mensen in uw omgeving die u kunnen helpen bij uw administratie of bij het invullen van uw belastingaangifte. Bijvoorbeeld uw kinderen, partner, andere familieleden, vrienden en buren. Maar ook vrijwilligers!

Helpen met ordenen

Mensen kunnen u helpen door samen met u de papieren te ordenen. En dan op een manier die u zelf goed begrijpt en kunt onthouden. De nieuwe aanpak kunt u vastleggen in een stappenplan. Zo kunt u in het vervolg uw administratie op orde houden.

Denk voor het maken van uw plan eens na over de volgende vragen:

  • Hoe gaat u om met post die u krijgt?
  • Waar bergt u de papieren op?
  • Wat doet u met de bankzaken?

Stappenplan maken

U kunt de instructies die u krijgt van anderen opschrijven in een stappenplan. Of samen het stappenplan maken.

Dit is handig voor handelingen die u anders misschien vergeet, zoals wat u moet doen met alle post. Of hoe u geld kunt overmaken via internet (internetbankieren).

Als u alles stap voor stap op papier heeft, kunt u die stappen de volgende keer gewoon volgen en is het een fluitje van een cent.

Leren internetbankieren

Heeft u een computer? Dan is internetbankieren misschien iets voor u. Met internetbankieren kunt u snel en gemakkelijk uw rekeningen betalen en geld naar uw spaarrekening overboeken.

Komt u er zelf niet uit? Uw bank kan u helpen om te leren internetbankieren. Vertrouw niet zomaar iemand met uw bankgegevens!

Wilt u handiger worden met de computer, dan kunt u eens kijken naar deze tips. Of u gaat een computercursus doen.

Samen formulieren invullen

Misschien vindt u het moeilijk om formulieren in te vullen. Vooral de belastingaangifte is lastig. En steeds meer gaat via de computer.

Bij wij(k)diensten, onderdeel van Contour de Twern, kunt u terecht voor bijvoorbeeld het invullen van formulieren bij één van de vrijwillige adviseurs tijdens het inloopspreekuur in Balade en buurthuis Zanddonk in Waalwijk, Den Bolder in Waspik en Steunpunt Elzenhoven in Sprang-Capelle. Kijk voor meer informatie op de site van Contour de Twern.nl

In Waspik is een formulierenbrigade. De formulierenbrigade helpt mensen- zowel aan huis als op kantoor- met het invullen van gemeentelijke en andere formulieren (toeslagen, subsidie, kwijtschelding e.d. maar niet met belastingaangifte? De formulierenbrigade Waspik werkt voor inwoners van Waspik en Sprang-Capelle. Ook bij het opruimen van administratie kan hulp geboden worden. Kijk voor meer informatie hier.

U kunt eens om u heen vragen of iemand u daarbij kan helpen. Natuurlijk het liefst iemand die u goed vertrouwt. Dat kan familie zijn, maar ook een vriendin of een buurman.

Hulp van vrijwilligers

Als u hulp nodig heeft bij bijvoorbeeld het gebruik van deze Waalwijzer. Het invullen van een formulier, het begrijpen van een brief of het het ordenen van uw post dan kunt u terecht bij de
Wij(k)diensten van Contour de Twern. Hier zijn vrijwilligers aanwezig die u graag willen helpen. De wij(k)diensten zijn bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00uur via telefoonnummer 0416-760160.

Hulp bij budgettering

Het is prettig als u een goed overzicht heeft van uw inkomsten en uitgaven. U kunt dat doen door te budgetteren. Er zijn ook mensen die u hierbij kunnen helpen.

Organisaties