Een ouderenadviseur geeft informatie, advies en praktische hulp aan ouderen. De ouderenadviseur is een onafhankelijke hulpverlener, die uw belangen behartigt.

Wat doet de ouderenadviseur?

De ouderenadviseur kan u helpen om zelf te beslissen over uw hulp of zorg. Hij of zij geeft informatie en advies en regelt praktische zaken. Bij de gemeente en bij andere instanties. U kunt ook terecht bij een ouderenadviseur als u vragen heeft over de zorg voor een ouder iemand. U bepaalt zelf hoe u het het liefste wilt en wat u nodig heeft. U houdt zelf de regie.

De ouderenadviseur kan ook meegaan naar gesprekken, bijvoorbeeld het keukentafelgesprek.

Wanneer naar de ouderenadviseur?

Een ouderenadviseur is gespecialiseerd in onderwerpen waar veel ouderen mee te maken hebben. Thema's waar ouderenadviseurs veel van weten zijn bijvoorbeeld:

  • Zelfstandig wonen of naar een zorginstelling?
  • Vervoer en hulpmiddelen voor ouderen.
  • Activiteiten ondernemen en omgaan met eenzaamheid.

Als u graag met iemand uw situatie wilt bespreken of als u ondersteuning nodig heeft bij bijvoorbeeld het nemen van een belangrijke beslissing, dan kan een ouderenadviseur u van dienst zijn. U krijgt advies, maar de uiteindelijke beslissing is geheel aan u.

U kunt zelf contact opnemen met de Wij(k)diensten, maar ook mantelzorgers, familie, buren, huisartsen en andere hulpverlenerskunnen een afspraak maken. Naast het krijgen van telefonisch advies kunt u ook binnenlopen bij het spreekuur. Het is ook mogelijk dat een ouderenadviseur op huisbezoek komt. Voor meer informatie kijk op de site van Contour de Twern.

ContourdeTwern
Heeft u ondersteuning nodig in de keuzes die u maakt, maar kent u niemand die hierbij kan helpen? Dan wijzen wij u erop dat u gebruik kunt maken van onafhankelijke cliëntondersteuning. Cliëntondersteuners denken met u mee over hoe u de zorg goed kunt organiseren. In gemeente Waalwijk kunt u bijvoorbeeld ondersteund worden door Contour de Twern, tel. 0416-760160. Ook kunt u hiervoor contact opnemen met de ouderenbonden.

Seniorenconsulenten Casade
Steunbeugels, een tweede toilet of geen drempels meer in huis. Met dit soort kleine aanpassingen bent u misschien al geholpen. Bent u huurder bij Casade? De seniorenconsulent komt graag bij u langs voor een persoonlijk advies en kan vaak direct opdracht geven voor de aanpassing.

Hebt u vragen of wilt u een afspraak maken met de seniorenconsulent? Neem gerust contact met hen op! Stuur een e-mail naar info@casade.nl of bel gratis: 0800 55 222 22

Vergelijk hulpaanbod