UWV begeleidt mensen naar werk die werkloos zijn of thuis zitten vanwege ziekte of een arbeidsbeperking. Het gaat dan om mensen met een van de volgende uitkeringen: WW, IOW, Ziektewet, WIA, WAO, WAZ of Wajong.

U kunt ook bij UWV terecht voor informatie over re-integratie als u ziek bent en uw werkgever uw loon doorbetaalt.

De meest actuele informatie over de diensten van UWV vindt u op UWV.nl.

Arbeidsdeskundige of adviseur werk

U kunt hulp krijgen van een arbeidsdeskundige of van een 'adviseur werk' van UWV. Met welke van de twee u te maken krijgt, hangt af van uw situatie.

Heeft u een arbeidsongeschiktheidsuitkering, dan krijgt u hulp van een arbeidsdeskundige. Deze bekijkt samen met u wat voor werk u nog kunt doen. En hoeveel inkomen u daarmee kunt verdienen. Hij adviseert wat voor aanpassingen of opleiding u nodig heeft om aan het werk te gaan.

De adviseur werk begeleidt mensen met een WW-uitkering. Hij bekijkt met u de mogelijkheden voor werk en is het aanspreekpunt in het re-integratietraject.

Re-integratiebedrijf

Een re-integratiebedrijf kan worden ingeschakeld door de gemeente, UWV of een werkgever. Het re-integratiebedrijf organiseert uw re-integratietraject. Tijdens het re-integratietraject voert u gesprekken over uw mogelijkheden. U krijgt bijvoorbeeld een beroepskeuzetest, een competentietest of een sollicitatietraining. Daarna doet het re-integratiebedrijf een voorstel voor een oplossing die bij u past.

Een re-integratiebedrijf uitkiezen

U mag zelf een re-integratiebedrijf kiezen. Samen met dit bedrijf maakt u een plan om weer aan het werk te gaan. UWV moet wel een overeenkomst hebben met het re-integratiebedrijf van uw keuze.

U bent niet verplicht om zelf een re-integratiebedrijf uit te kiezen. U mag UWV ook laten kiezen.

Organisaties

Re-integratiebedrijf

Adapt

 088-77 02 755Dr. Kuyperlaan 545142TDWaalwijk

Vergelijk hulpaanbod