Menu

Consultatiebureau en schoolarts

De jeugdgezondheidszorg (jgz) is er om de groei en ontwikkeling van kinderen te volgen. Als ouder kunt u er terecht met al uw vragen over de gezondheid, ontwikkeling en opvoeding van uw kind.

U krijgt te maken met de jeugdgezondheidszorg in de vorm van het consultatiebureau. Later zien de jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen van de jgz uw kind op school.

Het consultatiebureau

Heeft u een baby, dreumes of peuter, dan krijgt u te maken met het consultatiebureau. Totdat uw kind 4 wordt kunt u met uw vragen terecht bij het consultatiebureau. GGD is telefonisch bereikbaar op tel. 0900 463 64 43.

In Waalwijk vindt u het consultatiebureau bij de GGD Waalwijk, Kasteellaan 4, 5141 BM Waalwijk. Van maandag tot en met vrijdag is er een inloopspreekuur van 13.30 tot 14.15 uur. In Waspik is er een inloopspreekuur van het consultatiebureau op dinsdag van 13.00 tot 13.30 uur.

Meer informatie over het consultatiebureau en de hulp die het biedt.

Binnen het basis onderwijs zet de GGD de schakelfunctionaris in. Deze verpleegkundige van de GGZ kan eenvoudige problematiek signaleren en bespreken. Zo nodig verwijst de schakelfunctionaris door naar team WijZ voor verdere jeugdhulp.

Op school

Vanaf het 4e levensjaar verlopen de contacten met de jeugdgezondheidszorg vooral via de school van uw kind. Er zijn 2 meet- en weegmomenten op school (rond de 5 en rond de 10 jaar). U krijgt hierover vooraf bericht.

De jeugdgezondheidszorg houdt vaak ook spreekuren op scholen. U kunt er binnenlopen met uw vraag.

Waalwijk kent binnen het basisonderwijs de schakelfunctionaris. Dit is een verpleegkundige van de GGD die eenvoudige problematiek singaleert en verhelpt. Zo nodig verwijst de schakelfunctionaris door naar Team WijZ voor verdere jeugdhulp.

Vaccinaties

Ook de basisvaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma krijgt uw kind van de jgz-medewerkers. Heeft u de oproep hiervoor niet ontvangen, dan kunt u zelf contact opnemen.

Opvoedvragen

U kunt bij de jgz terecht met vragen over de gezondheid en ontwikkeling van uw kind. Maar ook als er iets in uw gezin niet lekker loopt, of u vragen heeft over opvoeden, kunt u terecht bij de jeugdgezondheidszorg.

Organisaties

Consultatiebureau

GGD Hart voor Brabant, consultatiebureau Waspik

 0900-46 36 443 ggdhvb.nlWilhelminastraat 45165TJWaspik

GGD Hart voor Brabant, consultatiebureau Waalwijk

 0900-46 36 443 ggdhvb.nlKasteellaan 45141BMWaalwijk

Vergelijk hulpaanbod