Huishoudens met een inkomen op of net iets boven het sociaal minimum niveau tot 120% van het minimum kunnen in 2022 een eenmalige energietoeslag krijgen van maximaal 800 euro. Met dit extra geld kan (een deel van) de energiekosten betaald worden. De prijzen van energie zijn afgelopen maanden hard gestegen. Hierdoor zijn veel huishoudens honderden euro’s extra kwijt aan de energierekening. Het rijk verlaagt de energiebelasting. Dat ziet iedereen terug op de energierekening.

De volgende huishoudens krijgen de energietoeslag automatisch:

  • Huishoudens met een Participatiewet-uitkering van Baanbrekers
  • Huishoudens met een PasWijzer
  • Huishoudens die gebruik maken van de zorgpolis voor minima
  • Huishoudens die een IAO ontvangen

Baanbrekers kent niet alle huishoudens die in aanmerking komen voor de energietoeslag. Huishoudens met een inkomen tot 120% van het minimum die niet vallen onder bovenstaande regelingen, kunnen de toeslag aanvragen bij Baanbrekers.

Aanvraagformulier

Het aanvraagformulier om de eenmalige energietoeslag aan te vragen vind je op de website van Baanbrekers. Dan kunnen huishoudens die recht hebben op de energietoeslag het formulier downloaden, invullen en de toeslag aanvragen.

Doorlooptijd

Baanbrekers probeert de aanvragen zo snel mogelijk te behandelen. Maar houd rekening met een doorlooptijd van enkele weken.

Meer informatie over de energietoeslag is hier te vinden.